La recollida d'oli de cuina, analitzada
Vinyes Guix, Elisabet
Oliver-Solà, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Ugaya, Cassia
Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Gasol, Carles M.
Inèdit Innovació S.L
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Título variante: La recogida de aceite de cocina, analizada
Fecha: 2013
Resumen: Què fer amb l'oli de cuina, com recollir-lo després de l'ús a les cuines domèstiques és un problema que encara no té una solució clara. Un estudi realitzat a l'ICTA i a Inèdit, spin off del Parc de Recerca de la UAB, ha utilitzat una metodologia quantitativa de l'Avaluació de la Sostenibilitat del Cicle de Vida (LCSA) per analitzar els diferents mètodes utilitzats fins ara per a la recollida d'oli de cuina usat: les deixalleries urbanes, el porta a porta i la recollida a les escoles. Aquest treball ha arribat a la conclusió que la utilització de les deixalleries urbanes, que recullen altres residus a més de l'oli, és el mètode més sostenible, encara que genera menys benefici social que d'altres sistemes de recollida. Els altres dos sistemes serien menys sostenibles però disposarien de més beneficis socials.
Resumen: Qué hacer con el aceite de cocina, cómo recogerlo después del uso en las cocinas domésticas es un problema que aún no tiene una solución clara. Un estudio realizado en el ICTA y en Inèdit, spin off del Parc de Recerca de la UAB, ha utilizado una metodología cuantitativa de la Evaluación de la Sostenibilidad del Ciclo de Vida (LCSA) para analizar los diferentes métodos utilizados hasta el momento para la recogida de aceite de cocina usado: los centros de recogida urbanos, el puerta a puerta y la recogida en las escuelas. Este trabajo ha llegado a la conclusión de que la utilización de los centros de recogida urbanos, que recogen otros residuos además del aceite, es el método más sostenible, aunque genera menos beneficio social que otros sistemas de recogida. Los otros dos sistemas serían menos sostenibles pero dispondrían de más beneficios sociales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Abril 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 30.4 KB

Español
2 p, 89.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2013-06-04, última modificación el 2024-07-19



   Favorit i Compartir