La televisió pública en un context multicanal
Prado, Emili (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)

Data: 1999
Resum: La televisió, des del seu naixement, fou considerada un instrument d'elevat valor estratègic i tots els governs, independentment de la seva orientació ideològica, optaren per atorgar a l'Estat la sobirania sobre el nou mitjà. A partir d'aquesta orientació comuna, es perfilaren ràpidament dues modalitats d'organització de les activitats en aquest àmbit. Per un costat, la concessió de llicències d'explotació per al sector privat i, per l'altre, l'explotació directa per l'Estat en règim de monopoli. Aquesta darrera opció fou l'adoptada generalment als països europeus que configuraren els seus sistemes televisius sota la noció de servei públic guiat pel triple objectiu d'informar, formar, i entretenir.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Televisió pública - Europa
Publicat a: Comunicació (Barcelona), Núm. 11 (Junio 1999) , p. 25-40, ISSN 2014-0444

Adreça alternativa: https://publicacions.iec.cat/repository/pdf/00000161%5C00000079.pdf


16 p, 2.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > GRISS (Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi / Grupo de Investigación en Imagen, Sonido y Síntesis)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-25, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir