Formatge fresc semidesnatat elaborat amb inulina
Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Queso fresco semidesnatado elaborado con inulina
Títol variant: Reduced-fat fresh cheese with inulin
Data: 2013
Resum: Per evitar alguns dels problemes de la producció de formatges baixos en greix com són la pèrdua d'aroma, els sabors no esperats i la textura defectuosa, s'usen substituts del greix. Un d'aquests és la inulina, que a més de formar part de la fibra alimentària, estimula el creixement de microorganismes beneficiosos per a la salut. Un estudi realitzat en el CERPTA (UAB) demostra que l'addició d'un 5% de inulina millora les característiques sensorials i nutricionals dels formatges frescos baixos en greix.
Resum: Para evitar algunos de los problemas de la producción de quesos bajos en grasa como son la pérdida de aroma, los sabores no esperados y la textura defectuosa, se usan sustitutos de la grasa. Uno de estos es la inulina, que además de formar parte de la fibra alimentaria, estimula el crecimiento de microorganismos beneficiosos para la salud. Un estudio realizado en el CERPTA (UAB) demuestra que la adición de un 5% de inulina mejora las características sensoriales y nutricionales de los quesos frescos bajos en grasa.
Resum: Fat replacers are used to avoid some of the problems found when producing low-fat cheeses such as lack of flavour, bitterness, off-flavour, poor meltability, undesirable colour and rubbery texture. One of these is inulin, which possesses the properties of dietary fibers and stimulates the growth of beneficial microorganisms. A study from CERPTA (UAB) shows that adding 5% of inulin improves the sensory and nutritional characteristics of low-fat fresh cheeses.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 37.0 KB

Español
2 p, 93.5 KB

English
2 p, 91.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir