Revisen la colonització espanyola del Sàhara occidental a través de la bibliografia de l'època
Dalmases de Olabarría, Pablo Ignacio de (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània)

Títol variant: Revisan la colonización española del Sáhara occidental a través de la bibliografía de la época
Data: 2014
Resum: Una tesi doctoral llegida recentment a la UAB ha revisat la bibliografia espanyola sobre la colonització del Sàhara occidental, des del segle XIX fins a la seva retirada l'any 1976, i hi ha evidenciat, segons el seu autor, vàries errades, com l'atribució del descobriment de l'important jaciment de fosfats de Bu Craa al geòleg i professor Manuel Alia Medina. També adverteix que la colonització va ser resultat de la pressió d'intel·lectuals africanistes. Finalment, estudia l'emergència del nacionalisme sahrauí.
Resum: Una tesis doctoral leída recientemente en la UAB ha revisado la bibliografía española sobre la colonización del Sáhara occidental, desde el siglo XIX hasta su retirada en 1976, poniendo de manifiesto, según su autor, varios errores, como la atribución del descubrimiento del importante yacimiento de fosfatos de Bu Craa al geólogo y profesor Manuel Alia Medina. También advierte que la colonización fue el resultado de la presión de intelectuales africanistas. Finalmente, estudia la emergencia del nacionalismo saharaui.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 89.6 KB

Español
3 p, 114.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-03-04, darrera modificació el 2023-03-06



   Favorit i Compartir