Efectes de l'alcohol durant el desenvolupament embrionari
Garcia-Algar, Oscar (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva

Títol variant: Efectos del alcohol durante el desarrollo embrionario
Data: 2015
Resum: L'exposició de l'embrió humà a etanol resulta en un espectre de trastorns que impliquen múltiples sistemes d'òrgans, incloent el deteriorament del desenvolupament del sistema nerviós central. Tot i la importància que té per a la salut humana, la base molecular de l'exposició prenatal a l'alcohol segueix sent poc coneguda. En aquest treball, hem avaluat en diferents línies de peix zebra transgènic, un organisme de gran abast per al modelatge i l'estudi de malalties humanes, la sensibilitat de subconjunts específics de neurones a l'exposició a etanol durant l'embriogènesi i hem visualitzat els seus períodes sensibles de desenvolupament embrionari.
Resum: La exposición del embrión humano a etanol resulta en un espectro de trastornos que implican a múltiples sistemas de órganos, incluyendo el deterioro del desarrollo del sistema nervioso central. A pesar de la importancia que tiene para la salud humana, la base molecular de la exposición prenatal al alcohol sigue siendo poco conocida. En este trabajo, hemos evaluado en diferentes líneas de pez cebra transgénico, un organismo de gran alcance para el modelado y el estudio de enfermedades humanas, la sensibilidad de subconjuntos específicos de neuronas en la exposición a etanol durante la embriogénesis y hemos visualizado sus períodos sensibles de desarrollo embrionario.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 293.1 KB

Español
3 p, 549.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-05-18, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir