Continuidades, cambios y retos de la geografía contemporánea en los Estados Unidos
Monk, Janice

Títol variant: Continuïtats, canvis i reptes de la geografia contemporània als Estats Units
Títol variant: Persistances, changements et défis de la géographie contemporaine aux États-Unis
Títol variant: Continuities, changes, and challenges: contemporary Geography in the United States
Data: 2001
Resum: Este artículo tiene por objetivo realizar una aproximación a la estructura organizativa de la geografía en los Estados Unidos, a la evolución que ha tenido la afiliación a los distintos grupos de trabajo y a los cambios que ha experimentado la investigación durante la década de 1990. Algunos de los cambios más significativos se dan en el crecimiento de las especialidades técnicas y el interés por las cuestiones relacionadas con las interrelaciones entre tecnología y sociedad; la atenuación de los límites entre las distintas disciplinas de la geografía humana a causa del desarrollo del interés por las cuestiones relativas al conocimiento, el poder, la diversidad social, y la interdisciplinariedad y la integración que marca el tipo de trabajo en geografía física. También se analiza la desigual atención que se presta a las regiones más allá de Estados Unidos y la expansión que ha tenido la enseñanza de la geografía en las escuelas. Los principales retos continúan centrándose en la necesidad de adquirir protagonismo en las políticas públicas, reforzar las relaciones entre el sector académico, el sector privado y las instituciones gubernamentales, y avanzar en la representación de la mujer en el ámbito profesional.
Resum: Aquest article vol donar una breu visió sobre l'estructura organitzativa de la geografia als Estats Units, de l'evolució que ha tingut l'afiliació als diferents grups de treball i dels canvis que ha experimentat la recerca durant la dècada de 1990. Alguns dels canvis més significatius se centren en el creixement de les especialitats tècniques i l'interès per les qüestions relacionades amb les interrelacions entre tecnologia i societat; l'atenuació dels límits entre les diferents disciplines de la geografia humana a causa del desenvolupament de l'interès per les qüestions referents al coneixement, el poder, la diversitat social, i la interdisciplinarietat i la integració que marca el tipus de treball en geografia física. També es parla del desigual interès que es dóna a les regions més enllà dels Estats Units i l'expansió que ha tingut l'ensenyança de la geografia a les escoles. Els principals reptes continuen trobant-se en la necessitat de poder tenir veu en les polítiques públiques, estrènyer les relacions entre el sec- tor acadèmic, el sector privat i les institucions governamentals, i avançar en la representació de la dona dins l'àmbit profesional.
Resum: Dans cet article on fait une analyse de la structure organisatrice de la géographie aux États- Unis, de l'évolution des différents groupes de travail et des changements de la recherche pendant les années 1990. Quelques des changements les plus significatifs sont la croissance des spécialités techniques et l'intérêt pour des questions qui mettent en rapport la technologie et la société; l'atténuation des limites entre les différentes disciplines de la géographie humaine par suite du développement des questions du connaissement, le pouvoir, la diversité sociale; l'interdisciplinarité et l'intégration qui distingue le travail de la géographie physique. On parle aussi de l'inégal intérêt donné aux régions au dehors des Etats- Unis et de l'expansion de l'enseignement de la géographie aux écoles. Les principaux défis sont la prise d'importance de la géographie dans les politiques publiques, étrécir les liens entre le secteur académique, le secteur privé et les gouvernements, et augmenter la représentation des femmes dans l'activité professionnelle.
Resum: This article provides a brief overview of the organisational structure of geography in United States. It reviews the trends in research during the 1990s; major directions identified are the growth of technical specialities and their increasing focus on questions related to the relationships of technology to society; the blurring of boundaries between the subfields of human geography as interest in issues related to knowledge, power, and social diversity have developed; and the interdisciplinary and integrated nature of work in physical geography. The unevenness of attention to regions beyond the United States is assessed. The article then focuses on the expansion of geography education in the schools. Challenges highlighted include the need to have a greater voice with public policy makers, to strengthen connections among geographers in academia, business, and government, and to advance the representation of women and minorities within the profession.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Estados Unidos ; Geografía académica ; Geografía profesional ; Relevancia social ; Estats Units ; Geografia acadèmica ; Geografia professional ; Rellevància social ; États-Unis ; Géographie académique ; Géographie professionnelle ; Rellevance sociale
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 39 (2001) , p. 75-95, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/index


21 p, 123.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-11-06



   Favorit i Compartir