Infecció persistent postnatal amb virus de la pesta porcina clàssica i les seves implicacions immunològiques
Ganges, Llilianne (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Títol variant: Infección persistente postnatal con virus de la peste porcina clásica y sus implicaciones inmunológicas
Títol variant: Postnatal Persistent Infection with Classical Swine Fever Virus and Its Immunological Implications
Data: 2015
Resum: La pesta porcina clàssica és una malaltia viral altament contagiosa que afecta porcs domèstics i salvatges. Una de les principals característiques del virus que la produeix és la seva capacitat d'induir persistència després d'infeccions en què el virus passa de la mare als fetus. Un estudi realitzat amb 20 garrins ha mostrat que, tot i estar infectats, no mostren símptomes clínics específics. Això indica que porcs persistentment infectats poden passar desapercebuts i, per tant, disseminar el virus.
Resum: La peste porcina clásica es una enfermedad viral altamente contagiosa que afecta a cerdos domésticos y salvajes. Una de las principales características del virus que la produce es su capacidad de inducir persistencia tras infecciones en que el virus pasa de la madre a los fetos. Un estudio realizado con 20 lechones ha mostrado que, a pesar de estar infectados, no muestran síntomas clínicos específicos. Esto indica que cerdos persistentemente infectados pueden pasar desapercibidos y, por tanto, diseminar el virus.
Resum: Classical Swine Fever is a highly contagious viral disease which affects domestic and wild pigs. One of the main characteristics of the virus that produces it is its ability to induce persistence after infection when the virus passes from the mother to the piglet foetus. A study with 20 piglets has shown that, despite being infected, they do not show specific clinical symptoms. This indicates that persistently infected pigs may go unnoticed and therefore spread the virus.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Pesta porcina clàssica
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 53.7 KB

Español
53.7 KB

English
53.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-12-18, darrera modificació el 2022-03-28



   Favorit i Compartir