Minimitzant l'impacte ambiental de les xarxes urbanes de clavegueram
Petit Boix, Anna (Petit Boix) (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Minimizando el impacto ambiental de las redes urbanas de alcantarillado
Títol variant: Minimizing the Environmental Impact of Urban Sewer Networks
Data: 2015
Resum: El grup Sostenipra (ICTA-UAB) ha estudiat la xarxa de clavegueram de 68 ciutats espanyoles per tal d'obtenir-ne una anàlisi ambiental i econòmica del cicle urbà de l'aigua. Els resultats mostren diferències en el consum elèctric entre ciutats mediterrànies i atlàntiques i la influència de la distància de la ciutat al mar. Aquests resultats pretenen ser una eina que ajudi en la gestió dels futurs assentaments, principalment en països en vies de desenvolupament, o la rehabilitació de les xarxes més antigues de les nostres ciutats.
Resum: El grupo Sostenipra (ICTA-UAB) ha estudiado la red de alcantarillado de 68 ciudades españolas con el fin de obtener un análisis ambiental y económico del ciclo urbano del agua en ellas. Los resultados muestran diferencias en el consumo eléctrico entre ciudades mediterráneas y atlánticas y la influencia de la distancia de la ciudad al mar. Estos resultados pretenden ser una herramienta que ayude en la gestión de los futuros asentamientos, principalmente en países en vías de desarrollo, o la rehabilitación de las redes más antiguas de nuestras ciudades.
Resum: Sostenipra research group (ICTA-UAB) has studied the sewer networks of 68 Spanish cities to perform an environmental and economic analysis of the urban water cycle. The results show differences in electricity consumption between Atlantic and Mediterranean cities and the influence of the distance from the city to the sea. These results are intended to be a tool that helps in the management of future settlements, mainly in developing countries, or rehabilitation of older networks of our cities.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Clavegueram
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 160.4 KB

Español
2 p, 175.3 KB

English
2 p, 178.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-01-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir