La petjada de carboni i la petjada hídrica de la producció de porc de Catalunya : del bressol a la porta
Boschmonart-Rives, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Martínez Gasol, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Título variante: La huella de carbono y la huella hídrica de la producción de cerdo en Cataluña : de la cuna a la puerta
Título variante: Carbon and Water Footprint of the Pork Industry in Catalonia : From Feed/Birth to Final Product
Fecha: 2016
Resumen: A Europa, la carn de porc és la més consumida, amb una mitjana anual de consum de gairebé 32 kg per càpita, i la seva producció és responsable del 26% de les emissions totals de CO2 derivades del sector ramader. Aquest estudi ha realitzat una avaluació de la petjada de carboni i la petjada hídrica derivades de la producció de carn de porc a Catalunya, considerant totes les etapes de la cadena de producció. Els resultats mostren que la producció de pinsos és la que genera un major impacte, i que el transport també és important.
Resumen: En Europa, la carne de cerdo es la más consumida, con una media anual de consumo de casi 32 kg per cápita, y su producción es responsable del 26% de les emisiones totales de CO2 derivadas del sector ganadero. Este estudio ha realizado una evaluación de la huella de carbono y la huella hídrica derivadas de la producción de carne de cerdo en Cataluña, considerando todas las etapas de la cadena de producción. Los resultados muestran que la producción de piensos es la que genera un mayor impacto, y que el transporte también es importante.
Resumen: In Europe, pork is the most widely consumed meat with an annual average of almost 32 kg per capita, and it is also responsible for around 26 per cent of total CO2 emissions by the farming sector. This study carried out an environmental analysis of the carbon (CF) and water (WF) footprints derived from pork production in Catalonia, considering all stages of the production process. The results show that the production of feed is most responsible for the global impact of the chain, and that transportation also has a major influence.
Nota: Unidad de excelencia María de Maeztu MdM-2015-0552
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Juny 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 33.8 KB

Español
3 p, 129.8 KB

English
2 p, 128.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2016-06-30, última modificación el 2022-02-06



   Favorit i Compartir