Set dimensions de patologia de la personalitat són sexualment seleccionades
Obiols Llandrich, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: Siete dimensiones de patología de la personalidad son sexualmente seleccionadas
Títol variant: Seven Dimensions of Personality Pathology are under Sexual Selection
Data: 2016
Resum: Els trastorns de la personalitat són un problema de salut mental la prevalença dels quals en la població general és d'un 10 %, un percentatge molt superior en comparació d'altres trastorns mentals. Els autors d'aquest treball han dut a terme un estudi amb gairebé mil persones a qui es van mesurar set dimensions de patologia de la personalitat per veure si aquests trastorns es mantindrien mitjançant selecció sexual. Els resultats suggereixen que moltes de les malalties diagnosticades actualment podrien ser estratègies darwinianes.
Resum: Los trastornos de la personalidad son un problema de salud mental cuya prevalencia en la población general es de un 10 %, un porcentaje muy superior en comparación con otros trastornos mentales. Los autores de este trabajo han llevado a cabo un estudio con casi mil personas a las que se midieron siete dimensiones de patología de la personalidad para ver si estos trastornos se mantendrían mediante selección sexual. Los resultados sugieren que muchas de las enfermedades diagnosticadas actualmente podrían ser estrategias darwinianas.
Resum: Personality disorders are mental health problem whose prevalence in the general population is 10%, a much higher percentage compared to other mental disorders. The authors of this paper have conducted a study of nearly a thousand people whose seven dimensions of personality pathology were measured to see if these disorders would be maintained through sexual selection. The results suggest that many diseases diagnosed may actually be Darwinian strategies.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 206.8 KB

Español
2 p, 232.5 KB

English
2 p, 232.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-08-02, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir