Control software for robotic observatories
Domene, Francesc
Otazu Porter, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Gesa Boté, Lluís, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Implementació del sistema de control d'un observatori robotitzat
Título variante: Implementación del sistema de control de un observatorio robotitzado
Fecha: 2020
Resumen: The Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) and the Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) specialize, among other things, in the robotization and automation of telescopes. The ICE building on the UAB campus has an observatory as a laboratory for the improvement of these systems. Currently, its control is partial and manual, although there is a basis in ROS v1. 0, a robotic open source framework. The scope of the project was to adapt and upgrade the current software from ROS 1. 0 to ROS 2. 0 and develop a control interface that allows the remote control of the observatory. In the project, all the stages of software engineering (analysis, design, development and testing) are carried out following an agile philosophy based on Kaban and iterations. As a result, a minimal product has been achieved that allows the development to continue and demonstrates the operation of the entire architecture.
Resumen: L'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), i l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) estan especialitzats entre altres coses, en la robotització i automatització de telescopis. L'edifici de l'ICE al campus de la UAB, disposa d'un observatori com a laboratori de millores d'aquests sistemes. Actualment el seu control és parcial i manual, tot i que existeix una base en ROS v1. 0, un framework de robòtica open source. L'abast del projecte consistia a adaptar i actualitzar el programari actual de ROS 1. 0 a ROS 2. 0 i desenvolupar una interfı́cie de control que permeti el control remot de l'observatori. En el projecte es realitzen totes les etapes pròpies de l'enginyeria de software (anàlisis, disseny, desenvolupament i test) seguint una filosofia àgil basada en Kaban i iteracions. Com a resultat s'ha aconseguit un producte mı́nim que permet la continuació del desenvolupament i demostra el funcionament de tota l'arquitectura.
Resumen: El Instituto de Estudios Espaciales de Cataluña (IEEC), y el Instituto de Ciencias del Espacio (ICE-CSIC) están especializados entre otras cosas, en la robotización y automatización de telescopios. El edificio del ICE en el campus de la UAB, dispone de un observatorio como laboratorio de mejoras de estos sistemas. Actualmente su control es parcial y manual a pesar de que existe una base en ROS v1. 0, un framework de robótica open source. El alcance del proyecto consistía en adaptar y actualizar el software actual de ROS 1. 0 a ROS 2. 0 y desarrollar una interfaz de control que permita el control remoto del observatorio. En el proyecto se realizan todas las etapas propias de la ingeniería de software (análisis, diseño, desarrollo y test) siguiendo una filosofía ágil basada en Kaban e iteraciones. Como resultado se ha conseguido un producto mínimo que permite la continuación del desarrollo y demuestra el funcionamiento de toda la arquitectura.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Menció Enginyeria del Software
Materia: Astronomy ; Observatory ; Software Development ; ROS ; Pylons ; Pyramid ; Polymer ; SQL ; Python ; Docker ; Linux ; Raspberry Pi ; Astronomia ; Observatori ; Desenvolupament de software ; Observatorio ; Desarollo de software



15 p, 3.0 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2020-09-02, última modificación el 2023-07-22



   Favorit i Compartir