The (de)construction of Lewis Carroll's nonsense : a close reading into the cosmos of through the looking-glass
Rodenas Lucha, Laura
Sanchez Campos, Noelia, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2020
Resumen: This paper focuses on the parameters and elements that constitutes Lewis Carroll's cosmos in the book Through the Looking-Glass. Being a story written and directed towards children, Carroll evokes the most transgressive and demolishing part that hides within all of us. However, this deconstruction is only possible through the sardonic imitation of reality that, once reflected by the mirror, played by pretend-games and dreamt by the child, ends up creating a new and completely inverted reality: the reflection of nonsense. Therefore, in this paper I will explore the elements that not only deconstruct reality, but also construct a new one. A double function that can only happen once the child is able to reunite a subverted logic and a wild imagination.
Resumen: Aquest treball es planteja una acurada revisió dels elements que constitueixen el món de Lewis Carroll a l'obra Through the Looking-Glass. Essent una novel·la escrita i dirigida als infants, Carroll apel·la a la part més transgressora, més demolidora que s'amaga dins de nosaltres. No obstant, aquesta desconstrucció s'aconsegueix a través d'una imitació sardònica de la realitat que, al passar pel mirall, pel joc i pel somni de l'infant, acaba creant una nova realitat totalment invertida, totalment irreal: un reflex del nonsense. Així doncs, en aquest treball s'exploren els elements que destrueixen la realitat i que alhora en creen una de nova, una doble funció que només es possible en la unió que farà l'infant de la lògica subvertida i de la imaginació desenfrenada.
Resumen: Este trabajo se plantea una detallada revisión de los elementos que constituyen el mundo de Lewis Carroll en la obra Through the Looking-Glass. Siendo una novela escrita y dirigida a los niños, Carroll apela a la parte más transgresora, más destructiva que se esconde dentro de cada uno de nosotros. No obstante, esta deconstrucción se consigue a través de una imitación sardónica de la realidad que, al pasar por el espejo, por el juego y por el sueño infantil, acaba creando una nueva realidad totalmente invertida, totalmente irreal: un reflejo del nonsense. Así pues, en este trabajo se exploran los elementos que destruyen la realidad y que a su vez crean una nueva; una doble función que solo puede ser posible en la unión que hará el niño de la lógica subvertida y de la imaginación desenfrenada.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Estudis d'Anglès i Francès [2501913]
Plan de estudios: Grau en Estudis d'Anglès i de Francès [997]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Through the Looking-Glass ; Lewis Carroll ; Nonsense ; Logic ; Child ; Dream ; Children's Literature ; Victorian Era ; Lògica ; Infant ; Somni ; Literatura infantil ; Època Victoriana ; Lógica ; Niño ; Sueño ; Época Victoriana



43 p, 606.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Filosofía y Letras. TFG

 Registro creado el 2020-09-07, última modificación el 2022-03-05



   Favorit i Compartir