Web of Science: 8 cites, Scopus: 10 cites, Google Scholar: cites,
Interactions among natural active ingredients to improve the efficiency of rumen fermentation in vitro
Temmar, Rokia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Forgeard, Gwenael (TECHNA France Nutrition)
Rougier, Cécile (TECHNA France Nutrition)
Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 2021
Resum: Twelve essential oils (EO): Anise star, cassia, geraniol, lemongrass (LEM), limonene, thyme, tea tree, coriander (COR), capsicum, black pepper, turmeric and ginger (GIN), in Experiment 1 at three doses; and different combinations of LEM, COR and GIN oils in Experiment 2, were evaluated in in vitro batch microbial fermentation using ruminal fluid from four dairy cows fed a 50:50 forage: concentrate diet. In experiment 1, LEM tended to increase the propionate proportion and tended to decrease the acetate to propionate ratio. Anise star, COR, and thyme tended to increase butyrate proportion. Capsicum, COR, and thyme decreased ammonia-N concentration. In experiment 2, a synergy was observed between LEM and COR that resulted in an increase in total volatile fatty acids and propionate proportion, and a decrease in the acetate to propionate ratio. However, the addition of high doses of GIN to the mix had an antagonistic effect on the rumen fermentation profile of the LEM + COR mix. Careful selection and combination of these EO may result in useful mixtures with synergistic interactions to modulate rumen microbial fermentation profile.
Nota: Funding: TECHNA France Nutrition, UAB project number: CF616381.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Essential oils ; Mixtures ; Synergy ; Rumen microbial fermentation ; Dairy cow
Publicat a: Animals, Vol. 11 Núm. 5 (2021) , p. 1205, ISSN 2076-2615

DOI: 10.3390/ani11051205
PMID: 33922175


12 p, 803.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2021-10-08, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir