Enginyeria metabòlica de llevats per a la producció de bioplàstics
Fina Romero, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Ferrer, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Albiol i Sala, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Ingeniería metabólica de levaduras para la producción de bioplásticos
Data: 2022
Resum: La biotecnologia és clau per poder implementar un model d'economia circular i assolir un desenvolupament sostenible i independent del petroli. Un projecte del Grup de Recerca ENG4BIO ha construït, mitjançant enginyeria metabòlica, un llevat capaç de convertir el glicerol cru, un residu de la producció de biodièsel, en àcid 3-hidroxipropiònic, un precursor per a la síntesi de bioplàstics.
Resum: La biotecnología es clave para poder implementar un modelo de economía circular y conseguir un desarrollo sostenible e independiente del petróleo. Un proyecto del Grupo de Investigación ENG4BIO ha construido, mediante ingeniería metabólica, una levadura capaz de convertir el glicerol crudo, un residuo de la producción de biodiesel, en ácido 3-hidroxipropiónico, un precursor para la síntesis de bioplásticos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2022, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 637.4 KB

Español
3 p, 693.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2022-05-23, darrera modificació el 2023-05-18



   Favorit i Compartir