Pla d'actuació municipal per apropar la tasca de l'administració a la ciutadania
Carreras Corres, Marina
Díaz Echenique, Leonardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: Plan de actuación municipal para acercar la tarea de la administración a la ciudadanía
Additional title: Municipal action plan to bring administration's work closer to citizenship
Date: 2022
Abstract: Prèviament a l'exposició del projecte, aquest s'ha de comprendre com a un plantejament de Pla d'Actuació i, per tant es fa una aproximació acurada del que consistiria el procés d'implementació i convivència d'aquest, concretament, en el municipi de Terrassa. D'aquesta manera, les principals problemàtiques que aborda el plantejament de disseny del Pla d'Actuació són l'accés limitat de l'habitatge entre els joves, la reducció de la petjada ecològica en el sector de la construcció i lluita contra el model capitalista individualista i privatiu. D'aquesta manera els objectius principals es centren en assolir una alternativa viable respecte l'especulació per afavorir l'accés a l'habitatge dels joves, reduir la petjada ecològica en el sector de la construcció i en els hàbits de consum dels joves i fomentar d'estratègies de co-creació amb la ciutadania. Finalment i referència a les estratègies, es mostra com aquestes giren entorn a la població jove i es defineixen a partir del model de cessió d'ús, és a dir, una estratègia que es fonamenta en el model d'habitatge cooperatiu on la propietat del immoble és col·lectiva i sempre pertany a la cooperativa; l'ús del capital social i cultural dels joves per autogenerar habitatge assequible i el compliment de determinats requisits de sostenibilitat, és a dir, en base una arquitectura sostenible.
Abstract: Previamente a la exposición del proyecto, este se tiene que comprender como un planteamiento de Plan de Actuación y, por lo tanto se hace una aproximación cuidadosa del que consistiría el proceso de implementación y convivencia de este, concretamente, en el municipio de Terrassa. De este modo, las principales problemáticas que aborda el planteamiento de diseño del Plan de Actuación son el acceso limitado de la vivienda entre los jóvenes, la reducción de la huella ecológica en el sector de la construcción y lucha contra el modelo capitalista individualista y privativo. De este modo los objetivos principales se centran en lograr una alternativa viable respeto la especulación para favorecer el acceso a la vivienda de los jóvenes, reducir la huella ecológica en el sector de la construcción y en los hábitos de consumo de los jóvenes y fomentar de estrategias de co-creación con la ciudadanía. Finalmente y referencia a las estrategias, se muestra como estas giran entorno en la población joven y se definen a partir del modelo de cesión de uso, es decir, una estrategia que se fundamenta en el modelo de vivienda cooperativa donde la propiedad del inmueble es colectiva y siempre pertenece a la cooperativa; el uso del capital social y cultural de los jóvenes para autogenerar vivienda asequible y el cumplimiento de determinados requisitos de sostenibilidad, es decir, en base una arquitectura sostenible.
Abstract: Prior to the presentation of the project, it must be understood as an approach to the Action Plan and therefore a careful approximation of what the implementation and co-existence process of the project would consist of, specifically, in the municipality of Terrassa. In this way, the main problems addressed by the design approach of the Action Plan are limited access to housing among young people, the reduction of the ecological footprint in the construction sector and the fight against the individualist and privative capitalist model. In this way, the main objectives focus on achieving a viable alternative to speculation to promote access to the homes of young people, reduce the ecological footprint in the construction sector and in the consumption habits of young people, and encourage co-creation strategies with citizenship. Finally, with reference to strategies, it is shown how these revolve around the young population and are defined from the ceding employment model, that is, a strategy based on the cooperative housing model where property of the immovable is collective and always belongs to the cooperative; the use of the social and cultural capital of young people to autogenerate affordable housing and the fulfilment of certain sustainability requirements, that is, on the basis of sustainable architecture.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució i la comunicació pública de l'obra, sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Sociologia [2500262]
Study plan: Grau en Sociologia [819]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Emancipació ; Joventut ; Model cooperatiu ; Cessió d'us ; Dret al habitatge ; Accessibilitat ; Assequibilitat ; Sostenibilitat arquitectònica ; Petjada ecològica ; Individualisme i polítiques de co-creació ; Emancipación ; Juventud ; Modelo cooperativo ; Cesión de os ; Derecho a la vivienda ; Accesibilidad ; Asequibilidad ; Sostenibilidad arquitectónica ; Huella ecológica ; Individualismo y políticas de co-creación ; Emancipation ; Youth ; Cooperative model ; Ceding of use ; Right to housing ; Accessibility ; Affordability ; Architectural sustainability ; Ecological footprint ; Individualism and co-creation policies



TFG
41 p, 1.7 MB

Pòster
1 p, 2.6 MB

Resum executiu
58.8 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Political Science and Sociology

 Record created 2023-03-07, last modified 2023-07-27



   Favorit i Compartir