Google Scholar: cites
Las teorías implícitas en la formación ocupacional y profesional
Sosa Treviño, Fortino (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Tejada Fernández, José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)

Data: 1996
Resum: En este artículo se analizan las teorías implícitas y su papel en el ámbito de la formación profesional y ocupacional. Además se presentan los resultados relatives a las mismas obtenidas dentro de la investigación sobre el Perfil del formador de formación profesional y ocupacional. Se concluye que las teorías implícitas de dichos profesionales son multivariadas y no atienden a un único paradigma pedagógico. De ahí que seria conveniente que los centros de formación incluyeran en sus planes de estudio orientaciones acerca del abanico paradigmático que representan las diferentes teorías implícitas.
Resum: En aquest article s'analitzen les teories implícites i el seu paper en l'àmbit de la formació professional i ocupacional. A més a més es presenten els resultats que hi fan referència obtinguts dintre de la investigació sobre el Perfil del formador de formació professional i ocupacional. Es conclou que les teories implícites d'aquests professionals són multivariades i no fan referència a un únic paradigma pedagògic. És per això que fóra convenient que els centres de formació incloguessin en els seus plans d'estudi orientacions sobre el ventall paradigmàtic que representen les diferents teories implícites.
Resum: This article analyzes the implicit theories and the paper of these theories in the vocational training trainers profile research in relation to these theories. This study concludes the implicit theories of these professionals are multi-mixed and these theories aren't based on sigle pedagogic paradigm. So then it will be advisable that training institutions will include some orientations about paradigmatic possibilities that the different implicit theories express in the programmes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Teorías implícitas ; Formación profesional ; Formación ocupacional ; Perfil profesional ; Contenidos curriculares ; Teories implícites ; Formació professional ; Formació ocupacional ; Perfil professional ; Continguts curriculars ; Implicit theories ; Vocational training ; Occupational training ; Professional profile ; Curricular contends
Publicat a: Educar, N. 20 (1996) p. 105-116, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/42300
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v20-sosa-tejada
DOI: 10.5565/rev/educar.410


12 p, 391.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-09-05, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir