Competition effect on the resprouting performance of Erica multiflora after clipping
Vilà, Montserrat (Vilà Planella) (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Terradas, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Efectes de la competència sobre la rebrotada d'Erica multiflora després de tallades
Data: 1992
Resum: Competition plays an important role in structuring plant communities. A manipulation experiment was done eliminating neighbourhood vegetation in order to study the effect of competition on the resprouting vigour of the Mediterranean shrub Erica multiflora. The elimination of neighbours increased the number of resprouts and biomass of target plants. The differences between the competition and non competition treatments increased with time. These results suggest that during the early stages of regeneration after a disturbance, plants are less dependent on environmental resources, but later they compete with its closer neighbours.
Resum: La competència juga un paper molt important en l'estructura de les comunitats vegetals. Es va portar a terme un experiment d'eliminació de la vegetació velna per tal d'estudiar l'efecte de la competència en el vigor de la rebrotada de l'arbust Erica multiflora. L'eliminació dels veïns va fer incrementar el nombre de rebrots i la biomassa de les plantes d'estudi. Les diferències entre els tractaments deno competència i de competència augmentaren amb el temps. Aquests resultats suggereixen que durant les primeres etapes de regeneració després d'una pertorbació, les plantes són menys depenents dels recursos del medi, però, més tard, competeixen amb els veïns més propers.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Competition ; Disturbance ; Erica multiflora ; Mediterranean ecosystems ; Neighbourhood ; Regeneration ; Resprouting
Publicat a: Orsis, V. 7 (1992) p. 131-138, ISSN 2014-9727

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Orsis/article/view/24269


8 p, 216.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > Orsis
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-18, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir