Microhistoria : dos o tres cosas que sé de ella
Ginzburg, Carlo (Università di Bologna)
Tolentino, Judit, trad.

Data: 1994
Resum: El autor traza en este articulo la genealogía de lo que se ha dado en llamar "microhistoria", desde algunos antecedentes aislados y algunas curiosas apariciones del término en la literatura contemporánea de ficción, hasta el debate historiográfico más reciente, a la vez que reflexiona sobre su propia trayectoria intelectual como representante de una escuela italiana de microhistoria.
Resum: The author traces the genealogy of microhistory, from some isolated antecedents and some curious appearances of this term in the contemporary fiction literature to the present historiographycal debate. Ginzburg also makes some reflections on his own intellectual evolution as a representative of a microhistory Italian school.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 12 (1994) p. 13-42, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23233


30 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir