Google Scholar: cites
Análisis multivariable de tablas de contingencia : sistemas de ecuaciones y grafos
Latiesa, Margarita

Data: 1991
Resum: Se expone en este artículo la técnica de análisis multivariable denominada Sistema de ecuaciones y grafos, basada en niveles de medición nominal u ordinal. Se trata de un modelo causal en el que es necesario determinar previamente las relaciones que existen entre las variables y definir las variables dependientes, independientes, espúreas e intervinientes. Se parte de una exposición del análisis tradicional de tablas de contingencia (presentación, lectura e interpretación de lar tablas y prueba del Gi-cuadrado) y a continuación se presentan las tablas multidimensionales y su análisis mediante el Sistema de ecuaciones y grafos.
Resum: A l'hora de validar qualsevol model hipotètic en el seu esquema més elemental l'investigador es troba amb el problfema de la introducció de la tercera variable. El mètode i el càlcul que es presenta permeten aclarir i calcular, d'una manera senzilla, els efectes directes, indirectes i globals per a un model hipotitzat, així com trobar els gràfics pertinents per millorar la representació dels dits models.
Resum: In validating any hypothetical model in its basic scheme, the investigator has the problem of introducing the third variable. The method and calculus presented clarify and compute in a simple way the direct, indirect and global effects for an hypothesized model, as well as giving us the relevant graph for better representation of these models.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 37 (1991) p. 77-96, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25103
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v37-latiesa
DOI: 10.5565/rev/papers/v37n0.1597


20 p, 410.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-23, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir