Google Scholar: cites
La evaluación de la reducción de amenazas en el Parque Natural de la Zona Volcánica de la Garrotxa (Girona)
Abarquero Zorrilla, Fernando
Vila Subirós, Josep

Títol variant: L'avaluació de la reducció d'amenaces al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona)
Títol variant: L'évaluation de la réduction de menaces dans le Parc Naturel de la Zone Volcanique de la Garrotxa (Girona)
Títol variant: Evaluation of threat reduction assessment in the Nature Reserve of the Volcanic Area of the Garrotxa (Girona)
Data: 2010
Resum: En este artículo se presenta la metodología y los resultados derivados de la aplicación de una adaptación del denominado modelo de evaluación de reducción de amenazas (Threat Reduction Assesment) en el Parque Natural de la Zona Volcánica de la Garrotxa (PNZVG). En definitiva, se pretende valorar la efectividad de la gestión a partir del grado de reducción de amenazas en el PNZVG. El estudio se realizó a partir de la elaboración de una evaluación externa e independiente, que ha contado a la vez con una estrecha colaboración de los órganos gestores y rectores del Parque, así como con una activa participación de distintos agentes sociales clave. Se concluye que, después de veinticinco años de existencia del Parque, muchas de las amenazas iniciales sólo se han reducido de forma modesta e incluso a partir del índice adaptado, considerado un enfoque más realista; con lo cual se llega a la preocupante conclusión de que algunas de las amenazas más importantes se han incrementado.
Resum: En aquest article, s'hi presenta la metodologia i els resultats derivats de l'aplicació d'una adaptació del denominat model d'avaluació de la reducció d'amenaces (Threat Reduction Assesment) en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG). S'hi pretén valorar l'efectivitat de la gestió a partir del grau de reducció de les amenaces en el PNZVG. L'estudi es va realitzar a través de l'elaboració d'una avaluació externa i independent, però que va disposar alhora d'una estreta col·laboració dels òrgans gestors i rectors del Parc, així com d'una activa participació dels distints agents socials clau. Hom conclou que, després de vint-i-cinc anys d'existència del Parc, moltes de les amenaces inicials només s'han reduït de forma modesta i a partir de l'índex adaptat, considerat un enfocament més realista, amb la qual cosa s'arriba a la preocupant conclusió que s'han incrementat algunes de les amenaces més importants.
Resum: Dans cet article se présente la méthodologie et les résultats dérivés de l'application d'une adaptation du modèle dénommé évaluation de réduction de menaces (Threat Reduction Assesment) dans le Parc Naturel de la Zone Volcanique de la Garrotxa (PNZVG). Le caractère effectif de la gestion essaie d'être évalué à partir du degré de réduction de menaces au PNZVG. Il a été réalisé à partir de l'élaboration d'une évaluation externe et indépendante mais qui a raconté à la fois qu'avec une collaboration étroite des organes gestionnaires et recteurs du parc, ainsi que une active participation d'autres acteurs sociaux. Le resultat est que après 25 ans d'existence du Parc, beaucoup de menaces initiales ont été seulement réduites d'une forme modeste, et même à partir de l'indice adapté, considéré un point de vue objectif plus réaliste, se rend à la conclusion inquiétante que quelques des menaces les plus importantes ont augmentées.
Resum: This article presents the methodology and the results from application and adaptation of an assessment model conducted in the Natural Park of Volcanic Zone of the Garrotxa (PNZVG). As a whole, our intention is to assess the whole effectiveness of management from the degree of threat reduction in PNZVG. It was done through the development of an independent external evaluation, considering both the close collaboration between managers and governing bodies of the park, as well as active participation of various key stakeholders. We have concluded that after 25 years of Park existence, many of the initial threats have declined only modestly. What is more, from adapted index and taking a more realistic approach, we can reach the disturbing conclusion that some of the threats have increased.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Evaluación de la efectividad de la gestión ; Evaluación de la reducción de amenazas ; Espacios naturales protegidos ; Auditoría ; Parque Natural de la Zona Volcánica de la Garrotxa ; Avaluació de l'efectivitat de la gestió ; Avaluació de la reducció d'amenaces ; Espais naturals protegits ; Auditoria ; Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ; Évaluation de l'efficacité de la gestion ; Évaluation et réduction des menaces ; Aires naturelles protégées ; Parc naturel de la Zone Volcanique de la Garrotxa ; Evaluation of management effectiveness ; Threat reduction assessment ; Protected natural areas ; Audit ; Natural Park of Volcanic Zone of the Garrotxa
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 56, Núm. 3 ( 2010) , p. 527-556, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/224985
Adreça original: https://dag.revista.uab.cat/article/view/816
DOI: 10.5565/rev/dag.816


30 p, 642.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-02-03, darrera modificació el 2023-05-22



   Favorit i Compartir