La polémica de los libros de texto de historia como caso de estudio en las relaciones sino-japonesas
Luque Florido, Alejandra
Golden, Seán, 1948- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Data: 2010
Resum: En el año 1982, la prensa japonesa publicó que el Ministerio de Educación nipón había suavizado en los libros de texto de historia las atrocidades cometidas durante la Guerra del Pacífico mediante el proceso de autorización de los libros realizado por el gobierno. Esta polémica y la publicación del Nuevo Libro de Historia en el año 2001, han sido dos de las controversias que con más fuerza se han debatido y han influenciado las relaciones bilaterales entre la República Popular China y Japón. El presente trabajo de investigación analiza los factores que contribuyeron al surgimiento del debate sobre la interpretación de la historia en Japón y a la posterior expansión internacional de la polémica de los libros de texto.
Resum: Durant l'any 1982, la premsa japonesa va publicar que el Ministeri d'Educació nipó havia suavitzat en els llibres de text d'història les atrocitats comeses durant la Guerra del Pacífic mitjançant el procés d'autorització dels llibres realitzat pel govern. Aquesta polèmica i la publicació del Nou Llibre d'Història l'any 2001, han estat dues de les controvèrsies que amb més força s'han debatut i han influenciat les relacions bilaterals entre la República Popular Xina i Japó. El present treball d'investigació analitza els factors que van contribuir al sorgiment del debat sobre la interpretació de la història a Japó i a la posterior expansió internacional de la polèmica dels llibres de text.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Recerca d'Àsia Oriental contemporània
Document: Treball final de grau
Matèria: Xina ; Relacions exteriors ; Japó ; Llibres de text



82 p, 736.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Traducció i Interpretació. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2022-09-02



   Favorit i Compartir