El deteriorament dels ecosistemes marins del Mediterrani s'accelera per l'increment de CO2
Ziveri, Patrizia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: El deterioro de los ecosistemas marinosdel Mediterráneo se acelera por el incremento de CO
Data: 2011
Resum: Els ecosistemes marins són la base de l'economia de molts països costaners però aquests ecosistemes són molt sensibles a canvis en l'acidificació de l'aigua. Un equip de científics experts en l'estudi dels oceans ha descobert que l'increment de temperatures pot augmentar-ne l'acidificació. L'augment del CO2 atmosfèric comporta un augment de CO2 al medi marí i un augment de temperatura per efecte hivernacle, ambdós causa d'acidificació de l'aigua. En un article publicat a Nature Climate Change, investigadors del projecte europeu MedSeA, coordinat per l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB, alerten d'un deteriorament molt ràpid dels ecosistemes marins costaners a causa de l'increment dels nivells de CO2 amb pèrdues importants de biodiversitat que donarien motius de preocupació a la indústria de l'aqüicultura.
Resum: Los ecosistemas marinos son la base de la economía de muchos país escosteros pero estos ecosistemas son muy sensibles a cambios en la acidificación del agua. Un equipo de científicos expertos en el estudio delos océanos ha descubierto que el incremento de temperaturas puedeaumentar la acidificación. El aumento del CO atmosférico conlleva una umento de CO en el medio marino y un aumento de temperatura porefecto invernadero, ambos causantes de la acidificación del agua. En un artículo publicado en Nature Climate Change, investigadores delproyecto europeo MedSeA, coordinado por el Instituto de Ciencia yTecnología Ambientales (ICTA) de la UAB, alertan de un deterioro muy rápido de los ecosistemas marinos costeros debido al incremento de losniveles de CO con pérdidas importantes de biodiversidad que daríanmotivos de preocupación en la industria de la acuicultura.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 268.4 KB

Español
3 p, 258.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir