Malaties compartides entre cabres domèstiques i l'isard cantàbric
López Olvera, Jorge R. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge

Títol variant: Enfermedades compartidas entre cabras domésticas y el rebeco cantábrico
Data: 2011
Resum: Un estudi epidemiològic realitzat per investigadors del Departament de Medicina i Cirurgia.
Resum: Animals ha determinat que l'isard cantàbric pot veure's afectat per malalties que també es poden trobar a les cabres domèstiques, com la paratuberculosi o la sarna. Els resultats conviden a prestar especial atenció en l'alta possibilitat de contagi amb Mycobacterium avium paratuberculosis als isards cantàbrics, en compartir hàbitat amb les cabres domèstiques, les quals mostren una alta seroprevalença d'anticossos envers aquest patogen.
Resum: Un estudio epidemiológico realizado por investigadores del Departamento de Medicina y Cirugía Animal ha determinado que el rebeco cantábrico puede verse afectado por enfermedades que también se pueden encontrar en las cabras domésticas, como la paratuberculosis o la sarna. Los resultados invitan a prestar especial atención en la alta posibilidad de contagio con Mycobacterium avium paratuberculosis los rebecos cantábricos, al compartir hábitat con las cabras domésticas, las cuales muestran una alta seroprevalencia de anticuerpos hacia este patógeno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2011, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 183.9 KB

Español
2 p, 165.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir