Desxifren un mecanisme clau per mitjà del qual l'oli d'oliva protegeix del càncer
Escrich, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Descifran un mecanismo clave a travésdel cual el aceite de oliva protege delcáncer
Títol variant: Mechanism decoded by which olive oilprotects against cancer
Data: 2010
Resum: Investigadors de la UAB, dirigits pel doctor Eduard Escrich, professor del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia, han descobert un mecanisme a través del qual l'oli d'oliva verge, a diferència d'altres olis vegetals, protegeix contra el càncer de mama. Els investigadors han desxifrat una cascada completa de senyals que desencadena l'oli d'oliva verge en la cèl·lula tumoral mamària, i conclouen que en els efectes beneficiosos estan implicats la disminució de l'activitat de l'oncogen P21ras, els canvis en les proteïnes que continuen el senyal fins a l'ADN, l'estimulació de la mort de les cèl·lules tumorals i la protecció contra el dany del material genètic. La recerca s'ha dut a terme en un model experimental, i els investigadors ja han començat una línia d'estudi en humans.
Resum: Investigadores de la UAB, dirigidos por el doctor Eduard Escrich, profesor del Departamento de Biología Celular, de Fisiología y deInmunología, han descubierto un mecanismo a través del cual el aceite de oliva virgen, a diferencia de otros aceites vegetales, protege contra el cáncer de mama. Los investigadores han descifrado una cascada completa de señales que desencadena el aceite de virgen en la célula tumoral mamaria, y concluyen que en sus efectos beneficiosos están implicados: una disminución de la actividad del oncogent P21Ras, cambios en las proteínas que conducen la señal hasta el ADN, la estimulación de la muerte de las células tumor ales y un efecto protector contra el daño del material genético. La investigación se ha llevado acabo en un modelo experimental, y los investigadores ya han comenzado una línea de estudio en humanos.
Resum: Researchers at UAB, led by Dr Eduard Escrich, lecturer of theDepartment of Cell Biology, Physiology and Immunology, have discovered a mechanism by which virgin olive oil, in contrast to other vegetable oils, protects the body against breast cancer. The research ers decoded a complete cascade of signals within breast tumour cells activated by virgin olive oil, and concluded that benefits include decrease in the activity of the oncogene p21Ras, changes in protein signaling pathways, stimulation of tumour cell death and prevention of DNA damage. The study was carried out in an experimental model andresearchers have already begun a new study with human cell lines.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Casterllà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 152.3 KB

Español
3 p, 117.0 KB

English
2 p, 133.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir