Un segon "boom" d'exploració d'hidrocarburs amenaça l'Amazònia peruana
Orta-Martínez, Martí (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Un segundo "boom" de exploración de hidrocarburos amenaza la Amazonia peruana
Títol variant: A Second Hydrocarbon Boom Threatens the Peruvian Amazon
Data: 2010
Resum: Una ràpida proliferació de concessions per a l'exploració i l'explotació de petroli i gas, sense precedents, amenaça l'Amazònia peruana. La quantitat de superfície sota concessió va camí de cobrir el 70% de la regió, amenaçant la biodiversitat i les poblacions indígenes de la regió. Aquesta és una de les principals conclusions a què han arribat dos investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), de la UAB, i de l'ONG Save America's Forests amb seu a Washington DC, que han documentat, per primera vegada, tota la història d'activitats hidrocarburíferes de la regió i han realitzat projeccions de futur per als propers cinc anys.
Resum: Una rápida proliferación de concesiones para la exploración y explotación de petróleo y gas sin precedentes amenaza la Amazonia peruana. La cantidad de superficie bajo concesión va camino de cubrir el 70% de la región, amenazando la biodiversidad y las poblaciones indígenas de la región. Esta es una de las principales conclusiones a que han llegado dos investigadores del Instituto de Ciencia y Tecnología Ambientales (ICTA) de la UAB y de la ONG Save America's Forests, con sede en Washington DC, que han documentado por primera vez toda la historia de actividades hidrocarburíferas de la región y han realizado proyecciones de futuro para los próximos cinco años.
Resum: A rapid and unprecedented proliferation of oil and gas concessions threatens the megadiverse Peruvian Amazon. The amount of area leased is on track to reach around 70% of the region, threatening biodiversity and indigenous people. This is one of the central conclusions from a pair of researchers from the Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) of UAB, and the Washington DC-based NGO Save America's Forests, who have, for the first time, documented the full history of hydrocarbon activities in the region and made projections about expected levels of activity in the near future.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 144.9 KB

Español
3 p, 119.1 KB

English
3 p, 117.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir