Enteromyxum leei : una amenaça per a l'aqüicultura al Mediterrani
Cuadrado Lafoz, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Enteromyxum leei : una amenaza para la acuicultura en el Mediterráneo
Data: 2010
Resum: Enteromyxum leei és un paràsit microscòpic que afecta a peixos espàrids com l'orada o la morruda, i que està generant greus pèrdues a la maricultura mediterrània. No solament disminueix els índex productius dels peixos, sinó que, fins i tot, els pot arribar a provocar la mort. Aquest paràsit afecta els mateixos peixos cultivats, però també a altres espècies de peixos que vaguen al voltant de les gàbies de cultiu, esdevenint reservoris de la malaltia. Aquesta tesi doctoral, emmarcada en el projecte europeu MyxfishControl, ha estudiat els mecanismes de transmissió, de patogènia i de desenvolupament del paràsit.
Resum: Enteromyxum leei es un parásito microscópico que afecta a pescados espáridos como la dorada o el sardo, y que está generando graves pérdidas a la maricultura mediterránea. No solamente disminuye los índice productivos de los pescados sino que, incluso, les puede llegar a provocar la muerte. Este parásito afecta a los mismos peces cultivados pero también a otras especies que vagan alrededor de las jaulas de cultivo, convirtiéndose en reservorios de la enfermedad. La presente tesis doctoral, enmarcada en el proyecto europeo MyxfishControl, ha estudiado los mecanismos de transmisión, patogenia y desarrollo del parásito.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2010, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 156.2 KB

Español
2 p, 135.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir