Subvencions holandeses ocultes, un risc mediambiental
van den Bergh, Jeroen C. J. M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Subvenciones holandesas ocultas, un riesgo medioambiental
Títol variant: Dutch hidden subsidies, an environmental risk
Data: 2010
Resum: En els debats sobre política mediambiental, la necessitat d'eliminar les subvencions mediambientalment nocives ha rebut poca atenció. Aquestes subvencions solen augmentar la grandària i la intensitat de la contaminació de les activitats econòmiques, sovint sense una clara compensació dels beneficis socials. L'impacte ambiental de les subvencions directes, o en el pressupost, ha estat àmpliament reconegut. Però les subvencions indirectes o fora de pressupost (no visibles en els pressupostos del govern) són almenys igual d'importants. La investigació realitzada sobre aquest tema és escassa, però aquest estudi mostra els resultats de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) i dels acidificantes derivats de les subvencions fora de pressupost als Països Baixos i, en particular, mostren que els subsidis en l'agricultura, l'energia i els transports contribueixen de manera important a les emissions de GEH. Una política climàtica eficaç, per tant, ha de considerar l'eliminació de les subvencions fora de pressupost.
Resum: En los debates sobre política medioambiental la necesidad de eliminar las subvenciones medioambientalmente dañinas ha recibido poca atención. Estas subvenciones suelen aumentar el tamaño y la intensidad de la contaminación de las actividades económicas, a menudo sin una clara compensación de los beneficios sociales. El impacto ambiental de las subvenciones directas, o en el presupuesto, ha sido ampliamente reconocido. Pero las subvenciones indirectas o fuera de presupuesto (no visibles en los presupuestos del gobierno) son al menos igual de importantes. La investigación realizada sobre este tema es escasa, pero este estudio muestra los resultados de las emisiones de gases de efecto invernadero (GEI) y de los acidificantes derivados de las subvenciones fuera de presupuesto en los Países Bajos y, en particular, muestran que los subsidios en la agricultura, la energía y los transportes contribuyen de manera importante a las emisiones de GEI. Una política climática eficaz, por tanto, debe considerar la eliminación de las subvenciones fuera de presupuesto.
Resum: In debates on environmental policy the complementary need for removing environmentally harmful subsidies has received little attention. Such subsidies typically increase the size and pollution intensity of economic activities, often without clear, compensating social benefits. The environmental impact of direct or on-budget subsidies has been well recognized. Indirect or off-budget subsidies, not visible in government budgets, are at least as important. Research on this topic is scarce. This research reports findings on greenhouse gas (GHG) and acidifying emissions arising from off-budget subsidies in the Netherlands and show that subsidies particularly in agriculture, energy and transport contribute importantly to GHG emissions. Effective climate policy therefore needs to consider removal of off-budget subsidies.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 153.3 KB

Español
3 p, 122.0 KB

English
3 p, 120.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir