Croats anglesos es van establir a Tortosa (1148)
Virgili Colet, Antoni, 1956- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Títol variant: Cruzados ingleses se instalaron en Tortosa (1148)
Data: 2010
Resum: Unint-se a la croada convocada pel papa Eugeni III, al 1146, un destacament de croats anglonormands va sortir des d'Anglaterra, l'any següent, en direcció a Terra Santa. Van aturar-se a Compostel·la, aprofitant per fer peregrinatge a la tomba de l'apòstol Santiago i participar en diverses campanyes de la conquesta d'al-Andalus. Entre diverses actuacions destacades, van participar en el setge de la ciutat de Tortosa al 1148. Aquest treball exposa que una part important dels croats anglonormands i flamencs no va continuar cap a Terra Santa, sinó que van afincar-se a Tortosa i rodalies, gràcies a les terres cedides per Ramon Berenguer IV com a senyal de gratitud als croats.
Resum: Uniéndose a la cruzada convocada por el papa Eugenio III, en el 1146, un destacamento de cruzados anglonormandos salió desde Inglaterra, al año siguiente, en dirección a Tierra Santa. Hicieron parada en Compostela, aprovechando para peregrinar a la tumba del apóstol Santiago y participar en varias campañas de la conquista sobre al- Andalus. Entre varias actuaciones destacadas, participaron en el asedio a la ciudad de Tortosa en el 1148. Este trabajo expone que una parte importante de los cruzados anglonormandos y flamencos no continuó hacia Tierra Santa, sino que se afincaron en Tortosa y cercanías, gracias a las tierras cedidas por Ramón Berenguer IV como señal de gratitud hacia los cruzados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 147.2 KB

Español
2 p, 111.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir