Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/86649
Adéu a la llet pasteuritzada!
Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Centro Especial de Investigación Planta de Tecnología de los Alimentos (CeRPTA))

Data: 2009
Resum: Cada cop més, les expectatives del consumidor són més exigents. Valors com el sabor, la conservació o el nivell nutritiu dels aliments esdevenen prioritats de la demanda alimentària. Per aquest motiu, centres d’investigació com el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia d’Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona investiguen noves alternatives tecnològiques que implementin el procés de producció. La ultra alta pressió homogeneïtzació (UHPH) en llets animals i vegetals és una d’elles, un projecte conjunt entre el CERPTA i altres universitats i empreses europees que estudia els avantatges de sotmetre els productes a homogeneització amb pressions de fins a 400 MPa. Els resultats són bons. Aquesta nova tecnologia permetria substituir el tradicional procés de pasteurització, i obtenir una llet i uns derivats làctics de millor sabor, textura i conservació.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, Maig 2009, p. 1-2



2 p, 209.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2016-06-09



   Favorit i Compartir