Adéu a la llet pasteuritzada!
Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA))

Títol variant: ¡Adiós a la leche pasteurizada!
Data: 2009
Resum: Cada cop més, les expectatives del consumidor són més exigents. Valors com el sabor, la conservació o el nivell nutritiu dels aliments esdevenen prioritats de la demanda alimentària. Per aquest motiu, centres d'investigació com el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia d'Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona investiguen noves alternatives tecnològiques que implementin el procés de producció. La ultra alta pressió homogeneïtzació (UHPH) en llets animals i vegetals és una d'elles, un projecte conjunt entre el CERPTA i altres universitats i empreses europees que estudia els avantatges de sotmetre els productes a homogeneització amb pressions de fins a 400 MPa. Els resultats són bons. Aquesta nova tecnologia permetria substituir el tradicional procés de pasteurització, i obtenir una llet i uns derivats làctics de millor sabor, textura i conservació.
Resum: Cada vez más, las expectativas del consumidor son más exigentes. Valores como el sabor, la conservación o el nivel nutritivo de los alimentos se convierten en prioridades de la demanda alimentaria. Por ello, centros de investigación como el Centro Especial de Investigación Planta de Tecnología de Alimentos (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona investigan nuevas alternativas tecnológicas que implementen el proceso de producción. La ultra alta presión homogenización (UHPH) en leches animales y vegetales es una de ellas, un proyecto conjunto entre el CERPTA y otras universidades y empresas europeas que estudia las ventajas de someter los productos a homogeneización con presiones de hasta 400 MPa. Los resultados son buenos. Esta nueva tecnología permitiría sustituir el tradicional proceso de pasteurización, y obtener una leche y derivados lácteos de mejor sabor, textura y conservación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 209.8 KB

Español
3 p, 189.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir