La incineració funerària a Sardenya durant l'Edat de Bronze
Malgosa Morera, Assumpció (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: La incineración funeraria en Cerdeña durante la Edad de Bronce
Data: 2008
Resum: Els últims estudis arqueològics indicaven que fins a l'arribada de la cultura fenícia al Mediterrani Occidental (s. IX a. C), la inhumació semblava ser l'única pràctica funerària durant la prehistòria de Sardenya. Ara, la història podria reescriure's degut a una recent excavació duta a terme a la Tomba IX de Sa Figu, prop de la ciutat italiana de Sassari. Mitjançant una anàlisi física-química de la combustió dels ossos trobats a la necròpoli s'ha demostrat que sí s'utilitzava el foc durant els rituals funeraris de l'illa.
Resum: Los últimos estudios arqueológicos indicaban que hasta la llegada de la cultura fenicia al Mediterráneo Occidental (s. IX a. C), la inhumación parecía ser la única práctica funeraria durante la prehistoria de Cerdeña. Ahora la historia podría reescribirse debido a una reciente excavación llevada a cabo en la Tumba IX de Sa Figu, cerca de la ciudad italiana de Sassari. Mediante un análisis físico-químico de la combustion de los huesos hallados en la necrópolis se ha demostrado que sí se utilizaba el fuego durante los rituales funerarios de aquel país.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 355.7 KB

Español
2 p, 475.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir