Combinar fàrmacs antiemètics amb analgèsics no sempre és favorable
Dürsteler, Christian
Mases, Anna
Puig, Margarita M..

Títol variant: Combinar fármacos antieméticos con analgésicos no siempre es favorable
Data: 2008
Resum: Un equip de recerca de l'Hospital del Mar recomana no coadministrar alguns fàrmacs antiemètics, l'ondasetron i droperidol, que preveuen les nàusees i els vòmits postoperatoris, amb tramadol, donat que interfereixen en l'efectivitat analgèsica d'aquest últim. Per evitar aquesta interacció farmacològica negativa es recomana l'administració d'un altre antiemètic, la dexametasona, que sí ha donat bons resultats en pacients en període postoperatori, a més de potenciar el tractament analgèsic del dolor. Aquest estudi ha sorgit com a resposta a un recent editorial de la Societat Americana d'Anestèsia Ambulatòria (SAMBA), que proposa realitzar profilaxi antiemètica a tots els pacients sotmesos a anestèsia general, argumentant que són fàrmacs inofensius i que el seu preu és actualment raonable.
Resum: Un equipo de investigación del Hospital del Mar recomienda no co-administar algunos fármacos antieméticos, el ondasetron y el droperidol, que previenen las náuseas y los vómitos postoperatorios, con tramadol, dado que interfieren en la efectividad analgésica de este último. Para evitar esta interacción farmacológica negativa se recomienda la administración de otro antiemético, la dexametasona, que sí ha dado buenos resultados en aquellos pacientes en periodo postoperatorio, además de potenciar el tratamiento analgésico del dolor. Este estudio ha surgido como respuesta a una reciente editorial de la Sociedad Americana de Anestesia Ambulatoria (SAMBA), que propone realizar profilaxis antiemética en todos los pacientes sometidos a anestesia general, argumentando que son fármacos inofensivos y que su precio es actualmente razonable.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 171.7 KB

Español
2 p, 509.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2022-12-22



   Favorit i Compartir