Protocolo diagnóstico y seguimiento de la prevalencia e incidencia del virus del papiloma humano (vph) y las anormalidades citológicas de la mucosa anal de hombres que tienen sexo con hombres (hsh) e infección por el virus de la inmunodeficiencia humana (vih)
Rivero Rodríguez, Maria del Mar
Falcó, Vicenç, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Hidalgo-Tenorio, Carmen, dir. (Hospital Universitario Virgen de las Nieves (Granada))
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 20 p.
Resum: La citologia anal és un mètode sensible en el despistatge de la neoplàsia de canal anal i similar a la biòpsia dirigida mitjançant rectoscopi i tinció amb àcid acètic al 5%, sobretot en lesions d'alt grau de malignitat; a més de ser una prova adequada en el seguiment d'aquestes lesions. Els pacients VIH homes que tenen sexe amb altres homes tenen major incidència i prevalència de virus papiloma humà i major nombre d'anormalitats en la mucosa del canal anal que els VIH negatius.
Resum: La citología anal es un método sensible en el despistaje de la neoplasia de canal anal y similar a la biopsia dirigida mediante rectoscopio y tinción con ácido acético al 5%, sobre todo en lesiones de alto grado de malignidad; además, de ser una prueba adecuada en el seguimiento de dichas lesiones. Los pacientes VIH varones que tienen sexo con otros hombres tienen mayor incidencia y prevalencia de virus papiloma humano y mayor número de anormalidades en la mucosa del canal anal que los VIH negativos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Citologia ; Papil·lomavirus



20 p, 264.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-17, darrera modificació el 2024-06-23



   Favorit i Compartir