Noves descobertes en la formació de molècules
Montoya García, Vanessa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Pons Picart, Josefina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Ros i Badosa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Nuevos descubrimientos en la formación de moléculas
Data: 2006
Resum: En l'experimentació química, contínuament es treballa en la combinació de diferents molècules. És fonamental poder ajustar el màxim el resultat d'aquestes associacions per obtenir el resultat esperat. Investigadors del Departament de Química de la UAB han estudiat com s'assoleix un alt nivell de regioselectivitat, és a dir, com obtenir majoritàriament un regioisòmer (un tipus de molècula) dels dos possibles quan es combina un pirazol (un compost cíclic aromàtic) amb un grup alquil (cadena de carbó i hidrògen).
Resum: En la experimentación química, continuamente se trabaja en la combinación de diferentes moléculas. Es fundamental poder ajustar al máximo el resultado de estas asociaciones para obtener el resultado esperado. Investigadores del Departamento de Química de la UAB han estudiado cómo se consigue un alto nivel de regioselectividad, es decir, cómo obtener mayoritariamente un regioisómero (un tipo de molécula) de los dos posibles cuando se combina un pirazol (un compuesto cíclico aromático) con un grupo alquilo (cadena de carbono e hidrógeno).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, setembre 2006, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 99.8 KB

Español
3 p, 103.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-23, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir