Dues dimensions més per explicar l'energia fosca
Matias Espona, Joaquim (Institut de Física d'Altes Energies)

Títol variant: Dos dimensiones más para explicar la energía oscura
Títol variant: Two more dimensions to explain dark energy
Data: 2006
Resum: Einstein va introduir en les seves equacions una constant cosmològica per aconseguir explicar un univers estàtic. Qui podia pensar que, anys més endavant, aquesta mateixa constant ajudaria a deduir un altre detall?: l'acceleració de l'expansió de l'Univers. Un equip de físics de la UAB ha presentat un model físic per conciliar la famosa Constant dins la Teoria Quàntica de Camps, i establir una connexió entre l'oscil·lació dels neutrins amb l'energia fosca.
Resum: Einstein introdujo a sus ecuaciones una constante cosmológica para lograr explicar un universo estático. Quien iba a pensar que, años más tarde, esta misma constante ayudaría a desprender otro detalle: la aceleración de la expansión del Universo. Un equipo de físicos de la UAB ha presentado un modelo físico para conciliar la famosa Constante dentro de la Teoría Cuántica de Campos, y establecer una conexión entre la oscilación de los neutrinos con la energía oscura.
Resum: Einstein introduced into his equations a cosmological constant in order to explain a static universe. Who would have thought that some years later this same constant would help to deduce another small detail: the acceleration of the expansion of the Universe? A team of UAB physicists has developed a physical model to conciliate the famous Constant in the Quantum Field Theory, connecting neutrino oscillations with dark energy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2006, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 90.3 KB

Español
3 p, 117.0 KB

English
3 p, 116.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-23, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir