Els nivells de minerals de l'isard, el senglar i la guineu a Catalunya
Manent, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)

Títol variant: Los niveles de minerales del rebeco, el jabalí y el zorro en Cataluña
Data: 2012
Resum: Els desequilibris minerals afecten la salut dels animals domèstics i salvatges. En els ramats domèstics, aquest desequilibri és vigilat i controlat amb suplements alimentaris. Però en els animals salvatges el seguiment dels nivells de minerals dels animals no és tan senzill. Una de les coses que en dificulta l'estudi és la manca d'uns valors de referència per a moltes espècies. Aquest estudi, tesi doctoral de Josep Manent, duta a terme a la UAB, és pioner en aportar uns valors de referència per l'isard, el senglar i la guineu a Catalunya alhora que aporta recomanacions i consells pràctics d'importància a tenir en compte en l'estudi, gestió i protecció d'aquests animals.
Resum: Los desequilibrios minerales afectan a la salud de los animales domésticos y salvajes. En los rebaños domésticos, este desequilibrio es vigilado y controlado con suplementos alimenticios. Pero en los animales salvajes el seguimiento de los niveles de minerales de los animales no es tan sencillo. Una de las cosas que dificulta el estudio es la falta de unos valores de referencia para muchas especies. Este estudio, tesis doctoral de José Manent, llevada a cabo en la UAB, es pionero en aportar unos valores de referencia para el rebeco, el jabalí y el zorro en Cataluña a la vez que aporta recomendaciones y consejos prácticos de importancia a tener en cuenta en el estudio, gestión y protección de estos animales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, març 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 22.0 KB

Español
2 p, 95.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir