INTERNET

A continuació us proposem algunes pàgines referents als autors que homenatgem. Algunes contenen informació sobre la vida i les obres d’aquests compositors, i d’altres commemoren els seus aniversaris.

Chopin

Chopin 200th anniversary: Pàgina web de les discogràfiques Deutsche Grammophon i Decca. Des d’ella podem sentir algunes de les millors versions de les obres de Chopin, amb intèrprets de la talla de Maurizio Pollini, Krystian Zimerman, Martha Argerich o Maria João Pires, entre d’altres.

Museo Chopin: Chopin passà l’hivern de 1838 a 1839 a la cartoixa de Valldemossa, a Mallorca, en companyia de George Sand i dels dos fills d’aquesta. Des d’aquesta pàgina podem fer una visita virtual de la cel·la que ocupà durant aquesta estada a l’illa.

Festival Chopin – Cartoixa de Valldemossa (Mallorca): Es tracta del festival més antic sobre Chopin que se celebra al món (des de 1930), amb seu a la Cartoixa de Valldemossa. Aquí trobareu la programació dels concerts que tindran lloc en l’edició del 2010.

Any Chopin 2010 Illes Balears: Aquest web commemoratiu presenta els actes relacionats amb l’efemèride que trindran lloc a les illes. A tall de curiositat, en l’apartat Chopin i Mallorca trobareu una interessant descripció de l’estada del compositor a la cartoixa de Valldemossa.

Sota el signe de Chopin: L’espai Millennium de Televisió de Catalunya va dedicar un programa a la figura de Chopin amb motiu del seu bicentenari, amb intervencions de Joan Vives, Àlex Robles, Albert Guinovart, Jordi Camell i Jaime Camino.

Chopin 2010: Web del Consolat General de la República de Polònia a Barcelona. En aquesta secció, podem consultar els actes relacionats amb aquest aniversari programats a Catalunya o les Balears.

Chopin2010: Aquesta pàgina conté informació sobre els esdeveniments programats a Polònia per commemorar l’aniversari de Chopin.

Chopin.pl: Pàgina web que vol ser una enciclopèdia multimèdia sobre la figura i les obres de Chopin, sota la supervisió de la Fryderyk Chopin Society.

International Federation of Chopin Societies: Organització internacional constituïda com a federació de les associacions dedicades a la figura del compositor polonès. Membre del UNESCO International Music Council.

The Fryderyk Chopin Society: Pàgina web d’aquesta societat de Varsòvia, creada el 1934.

The Chopin Project: Projecte de la School of Music, Theatre & Dance de la University of Michigan, que estudia l’obra completa per a piano de Chopin. Podeu consultar una cronologia de les seves obres i sentir-ne alguns enregistraments.

Frédéric Chopin a la IMSLP: En aquesta pàgina trobarem versions digitalitzades d’edicions antigues de partitures de Chopin, incloent els dos concerts per a piano i orquestra, estudis, masurques, nocturns, poloneses i valsos.

Chopin early editions: Una pàgina semblant a l’anterior, però a partir de la col·lecció de la University of Chicago Library.

Fryderyk Chopin a Wikimedia Commons: Aquí trobareu material divers sobre la figura de Chopin, tant retrats com fotografies i música. Aquest material és de domini públic, i es pot fer ús lliure i gratuït sempre i quan se citi la font.

Schumann

Robert Schumann Jahr 2010 in Zwickau: Pàgina web sobre Schumann de Zwickau, la seva ciutat natal. Aquí trobarem un calendari amb els actes programats a la ciutat saxona per commemorar l’aniversari del seu fill més il·lustre.

Classical Net – Schumann: Llistat de les obres de Schumann ordenades per número d’opus. També podem veure una selecció de les obres en funció de la seva forma (Lieder, simfonies, música de cambra, etc.).

Robert Schuman a la IMSLP: Igual que en el cas de Chopin, des d’aquesta pàgina tindrem accés a les partitures de gran part de les obres de Schumann.

Robert Schumann a Wikimedia Commons: El mateix que en el cas de Chopin, aquí trobarem material sobre Schumann que es troba al domini públic.


  Esteu escoltant els primers números del Dichterliebe, op. 48, de Schumann per Dietrich Fischer-Dieskau acompanyat al piano per Gerald Moore