maig 13 2011
Amb tots vostés: Scopus
Des de principis d’any, el Servei de Biblioteques de la UAB us ofereix l’accés a un nou recurs electrònic: Scopus.
Aquesta base de dades, creada i gestionada per Elsevier, conté més de 18,000 revistes, revisades per experts, de més de 5000 editors internacionals. Inclou patents (23 milions), ponències (3,7 milions) y websites científics (435 milions)
Cronològicament té cobertura des de 1996.
Scopus és una base de dades multidisciplinar on, per temàtica, les ciències de la salut ocupen el segon lloc després de les socials. Ciències físiques i de la vida ocupen el tercer i quart lloc. Geogràficament té una cobertura més europea que l’anglosaxona ISI-WOK.
A part de la cerca bibliogràfica, Scopus permet una potent cerca per autor que ens permet esbrinar l’índex h i les publicacions on més col·labora. Tot molt gràficament presentat.
A part té dos sistemes per mesurar l’impacte de les revistes mitjançant el Journal Analyzer.
- SJR (Scimago Journalk Rank): Indicador que medeix conjuntament les ciències naturals i socials, amb una profunditat de tres anys i ponderant el prestigi de la revista on es fa la cita.
- SNIP (Source-Normalized Impact Paper): Medeix també l’impacte de la revista en funció de l’àmbit temàtic, doncs en les diferents disciplines hi ha una diferent freqüència de citacions.
Com a portal digital permet també es pot consultar per iPhone, i permet els consabuts rss per sindicar els continguts, crear alertes un cop obert un perfil propi, etc.
Abans de començar de baixeu-vos la guia de l’usuari en castellà.
Us recomanem també l’article de la revista JAMA : Journal of the American Medical Association:
- 1. Kulkarni AV, Aziz B, Shams I, Busse JW. Comparisons of citations in web of science, scopus, and google scholar for articles published in general medical journals. JAMA. 2009 Sep 9;302(10):1092-6.
This entry was posted on Divendres, 13 maig, 2011 at 13:19 and is filed under Biblioteca, Documentació, Novetats, Serveis. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.


