Gobiernos Locales y Cambio Climático : la implementación del Pacto de los Alcaldes - Estudio de caso en Italia y España
Strangis, Davide

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2012
Descripció: 161 p.
Resum: La investigació analitza una iniciativa, única a Europa, que exemplifica el rol clau dels governs locals en el context de la Governança Multinivell i de la Cohesió Territorial de la UE: "el Pacte dels Alcaldes contra el Canvi Climàtic". Reflexiona sobre la implementació, el rol i l'articulació multiactor i multinivell dels seus protagonistes, recolzant-se en un treball de camp que compta amb la contribució d'experts i polítics d'entitats dels dos països que reuneixen el major nombre d'actors formalment adherits: Itàlia i Espanya. El objectiu és preparar el terreny per a una investigació doctoral que aprofundeixi les dinàmiques d'articulació global dels actors, el mesurament de l'impacte en la Cohesió de la UE i la seva possible ampliació.
Resum: La investigación analiza una iniciativa, única en Europa, que ejemplifica el rol clave de los gobiernos locales en el contexto de la Gobernanza Multinivel y de la Cohesión Territorial de la UE: "el Pacto de los Alcaldes contra el Cambio Climático". Reflexiona sobre la implementación, el rol y la articulación multiactor y multinivel de sus protagonistas, apoyándose en un trabajo de campo que cuenta con la contribución de expertos y políticos de entidades de los dos países que reúnen el mayor número de actores formalmente adheridos: Italia y España. El fin es preparar el terreno para una investigación doctoral que profundice en las dinámicas de articulación global de los actores, en la medición del impacto en la Cohesión de la UE y en su posible ampliación.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 5
Document: masterThesis
Matèria: Canvis climàtics ; Política governamental ; Unió Europea, Països de la ; Administració local ; Espanya ; Itàlia

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/203935


161 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir