Com escriure una tesi d'història : consells, tècniques i recursos
Amaya Quer, Àlex

Data: 2012
Resum: El propòsit d'aquest article és donar consells útils, comprensibles i fàcilment aplicables sobre el procés de redacció d'una tesi doctoral d'història. Certament, no sempre un candidat a doctor té el temps necessari o les eines suficients per abordar amb confiança i possibilitats d'èxit la complexa tasca de posar sobre paper el coneixement acumulat fruit d'anys de recerca. En moltes ocasions el doctorand no té a mà els recursos per realitzar una planificació eficient de la redacció o per anticipar la possibilitat de bloquejos que poden suposar la pèrdua d'un temps preciós. És amb la intenció de cobrir una part d'aquestes necessitats que aquest article, basat en la intervenció que va fer l'autor a les Jornades Doctorials del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB el maig de 2012, vol servir d'eina o recurs per a aquells doctorands que assumeixin la importància i beneficis d'escriure bé el seu treball de recerca.
Resum: El propósito de este artículo es dar consejos útiles, comprensibles y fácilmente aplicables sobre el proceso de redacción de una tesis doctoral de historia. Ciertamente, no siempre un candidato a doctor tiene el tiempo necesario o las herramientas suficientes para abordar con confianza y posibilidades de éxito la compleja tarea de poner sobre papel el conocimiento acumulado fruto de años de investigación. En muchas ocasiones el doctorando no tiene a mano los recursos para realizar una planificación eficiente de la redacción o para anticipar la posibilidad de bloqueos que pueden suponer la pérdida de un tiempo precioso. Es con la intención de cubrir una parte de estas necesidades que este artículo, basado en la intervención que hizo el autor en las Jornadas Doctorales del Departamento de Historia Moderna y Contemporánea de la UAB en mayo de 2012, quiere servir de herramienta o recurso para aquellos doctorandos que asuman la importancia y beneficios de escribir bien su trabajo de investigación.
Resum: The purpose of this article is to give useful, understandable and easily applicable advice on the process of writing a history doctoral thesis. Certainly, a doctoral candidate does not always have neither the time nor the tools to deal with the complex task of putting on paper the knowledge accumulated over years of research, with confidence or chances of success. In many cases, the student does not have at hand the resources for an efficient planning of the writing process, nor can anticipate the possibility of blockages which can result to loss of precious amounts of time. This article is intended to cover a part of these requirements, based on the author's intervention in the Jornades Doctorials Conference organized by the Department of Modern and Contemporary History of the Autonomous University of Barcelona in May 2012. It intends to be a tool and a resource for those PhD students who assume the importance and benefits of a well-written doctoral thesis.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Rúbrica contemporánea, Vol. 1, Núm. 2 (2012) , p. 3-9, ISSN 2014-5748

Adreça original: https://revistes.uab.cat/rubrica/article/view/amaya-v1n2
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/rubrica/article/view/286943


7 p, 319.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Arts i humanitats > Centre d'Estudis sobre dictadures i democràcies (CEDID-UAB)
Articles > Articles publicats > Rúbrica contemporanea
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-01-07, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir