Està l'adaptació tèrmica genèticament limitada?
Santos, Mauro (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Título variante: ¿Está la adaptación térmica genéticamente limitada?
Título variante: Is thermal adaptation genetically limited?
Fecha: 2013
Resumen: La Biodiversitat de la Terra està greument amenaçada pel canvi climàtic induït per l'home. Com a conseqüència, la major part dels organismes es veuran empesos a evolucionar o a migrar a noves ubicacions. Alguns models de biodiversitat actuals utilitzats per avaluar la vulnerabilitat de les espècies al canvi climàtic ignoren la capacitat de les poblacions per respondre mitjançant adaptació genètica i poden sobreestimar els riscos d'extinció de les espècies. No obstant això, la investigació en el laboratori sota condicions ecològicament "realistes" amb diversos animals de sang freda suggereix que la tolerància a la calor té unpotencial evolutiu limitat. Si es confirma, això limitaria la resposta a un augment creixent de les temperatures i afegeix més pessimisme a una situació ja alarmant. La investigació mostra que les afirmacions recents sobre el limitat potencial evolutiu a la tolerància a la calor dels organismes es conseqüència d'una confusió conceptual entre el que es vol mesurar i el que en realitat s'està mesurant en els experiments.
Resumen: La Biodiversidad de la Tierra está gravemente amenazada por el cambio climático inducido por el hombre. Como consecuencia, la mayor parte de los organismos se verán empujados a evolucionar o a migrar a nuevas ubicaciones. Algunos modelos de biodiversidad actuales utilizados para evaluar la vulnerabilidad de las especies al cambio climático ignoran la capacidad de las poblaciones para responder mediante adaptación genética y pueden sobrestimar los riesgos de extinción de las especies. Sin embargo, la investigación en el laboratorio bajo condiciones ecológicamente "realistas" con varios animales de sangre fría sugiere que la tolerancia al calor tiene un potencial evolutivo limitado. Si se confirma, esto limitaría la respuesta a un aumento creciente de las temperaturas y añade más pesimismo a una situación ya alarmante. Nuestra investigación muestra que las afirmaciones recientes sobre el limitado potencial evolutivo a la tolerancia al calor de los organismos se deriva de una confusión conceptual entre lo que se quiere medir y lo que en realidad se está midiendo en los experimentos.
Resumen: Earth's biodiversity is severely threatened by human-induced climate change. It is fairly trivial to mention that most organisms would be pushed either to evolve or migrate to new locations. Some current biodiversity models used to assess the vulnerability of species to climate change ignore the capacity of populations to respond by genetic adaptation and may grossly overestimate species' extinction risks. However, recent empirical research with a variety of cold-blooded animals suggests that heat tolerance has limited evolutionary potential when individuals are assayed in the lab under "ecologically realistic" conditions. If true, this would constraint genetic responses to rising temperatures and adds more pessimism to an already alarming situation. Our research shows that recent claims on the limited evolutionary potential in organisms' heat tolerance derives from a conceptual confusion between what we want to measure and what we are actually measuring in experiments.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, març 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 39.0 KB

Español
3 p, 98.8 KB

English
3 p, 97.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2013-04-03, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir