Google Scholar: citas
La Particular significación del convenio general de la industria química
González Muntadas, Joaquim (FITEQA-CCOO)

Título variante: La particular significació del conveni col·lectiu de la indústria química
Fecha: 2013
Resumen: L'article realitza un relat i una valoració del conveni col·lectiu general de la indústria química des de la perspectiva sindical. Es tracta d'un dels convenis més importants d'àmbit estatal que hi ha en l'àmbit negociador espanyol. Es posa de manifest que la importància de les organitzacions empresarials i sindicals potents és molt necessària per a negociar bons convenis i regular de forma adequada les condicions de treball, en interès tant dels empresaris com dels treballadors. L'article passa revista a tot el contingut del conveni estatal i la seva necessària articulació amb els pactes d'empresa. Dedica especial atenció a un dels continguts més destacats, la seva estructura salarial, i subratlla la importància de l'ordenació del temps de treball com a peça clau de l'organització del treball.
Resumen: El artículo realiza un relato y una valoración del convenio colectivo general de la industria química desde la perspectiva sindical. Se trata de uno de los convenios más importantes de ámbito estatal que hay en el ámbito negociador español. Se pone de manifiesto que la importancia de organizaciones empresariales y sindicales potentes es muy necesaria para negociar buenos convenios y regular de forma adecuada las condiciones de trabajo, en interés tanto de los empresarios como de los trabajadores. El artículo pasa revista a todo el contenido del convenio estatal y su necesaria articulación con los pactos de empresa. Dedica especial atención a uno de los contenidos más destacados, su estructura salarial, y subraya la importancia de la ordenación del tiempo de trabajo como pieza clave de la organización del trabajo.
Resumen: This article discusses and assesses the general collective agreement from the trade union's perspective. This is one of the most important agreements at State level in the field of enterprise bargaining. It shows the importance of powerful business and labor organizations negotiating good contracts and properly regulating working conditions in the interests of both employers and employees. This article reviews the content of the State contract and its necessary articulation within the company agreements. The article focuses on one of the most important point of the agreement, its salary structure, and stresses the importance of working time arrangements as a key piece of work organization.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Castellà
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Materia: Indústria química ; Conveni col·lectiu ; Condicions de treball ; Regulació salarial ; Industria química ; Convenio colectivo ; Condiciones de trabajo ; Regulación salarial ; Chemical industry ; Collective agreement ; Working conditions ; Wage regulation
Publicado en: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 1 (2013) , p. 157-166, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v1-gonzalez
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/286765
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v1-gonzalez
DOI: 10.5565/rev/aiet.16


10 p, 238.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Artículos > Artículos de investigación

 Registro creado el 2013-09-06, última modificación el 2022-12-12



   Favorit i Compartir