Pacientes con Enfermedad de Alzheimer Presenil : Hallazgos con RM de alto campo (3T)
Núñez Marín, Fidel
Gómez Ansón, Beatriz, dir. (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Carrió, Ignasi, dir. (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 20 p.
Resum: La enfermedad de Alzheimer (EA) Presenil se inicia antes de los 65 años, y ha sido relacionada con una diferente presentación clínica a la EA senil. En neuroimagen, se ha descrito un patrón de atrofia cerebral concordante con las diferencias clínicas. Se realizaron estudios de RM cerebral de alto campo (3T) a pacientes con EA presenil, EA senil y controles, que se procesaron para valorar diferencias en el grosor cortical. Se obtuvieron diferencias estadísticamente significativas de grosor cortical en entre los tres grupos, observando patrones diferenciados que son congruentes con lo descrito en la literatura previa.
Resum: La malaltia d'Alzheimer (EA) Presenil s'inicia abans dels 65 anys, i ha estat relacionada amb una diferent presentació clínica a l'EA senil. En neuroimatge, s'ha descrit un patró d'atròfia cerebral concordant amb les diferències clíniques. Es van realitzar estudis de RM cerebral d'alt camp (3T) a pacients amb EA presenil, EA senil i controls, que es van processar per valorar diferències en el gruix cortical. Es van obtenir diferències estadísticament significatives de gruix cortical entre els tres grups, observant patrons diferenciats que són congruents amb el descrit en la literatura prèvia.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Ressonància magnètica, Alzheimer, Malaltia d'

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/218124


20 p, 675.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2021-09-07   Favorit i Compartir