Provada amb èxit en cabres una nova vacuna contra la tuberculosi
Pérez de Val, Bernat (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Título variante: Probada con éxito en cabras una nueva vacuna contra la tuberculosis
Fecha: 2014
Resumen: Investigadors del CReSA proven per primer cop i amb èxit una nova vacuna contra la tuberculosi que millora la protecció de l'única vacuna existent en l'actualitat, l'eficàcia de la qual és força limitada. Els estudis s'han realitzat emprant cabres domèstiques, que reprodueixen amb elevada similitud les característiques patològiques i la resposta immunològica a la infecció tuberculosa activa en humans i que, pel fet de ser hostes naturals de la tuberculosi, també permeten estudiar l'ús potencial de la vacuna en animals de granja.
Resumen: Investigadores del CReSA prueban por primera vez y con éxito una nueva vacuna contra la tuberculosis que mejora la protección de la única vacuna existente en la actualidad, cuya eficacia es bastante limitada. Los estudios se han realizado empleando cabras domésticas, que reproducen con elevada similitud las características patológicas y la respuesta inmunológica a la infección tuberculosa activa en humanos y que, por ser huéspedes naturales de la tuberculosis, también permiten estudiar el uso potencial de la vacuna en animales de granja.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, febrer 2014, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 95.7 KB

Español
3 p, 176.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2014-03-04, última modificación el 2024-06-01



   Favorit i Compartir