Els estudis universitaris de comunicació audiovisual als Països Catalans
Martí, Josep Maria, 1950-
Bonet Bagant, Montse (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Montagut Calvo, Marta
Pérez-Portabella Lopez, Antoni

Date: 2006
Abstract: El sector audiovisual als Països Catalans ha experimentat en els darrers anys un important creixement, alhora que una diversificació remarcable com a conseqüència de l'aparició de nous suports i de noves tecnologies. En aquest mateix període s'ha incrementat el nombre de facultats i de centres de formació que inclouen entre les seves llicenciatures les que fan referència a la comunicació audiovisual. Existeixen dificultats objectives per aconseguir que els plans d'estudis reflecteixin aquest entorn industrial de canvi i sobretot d'adaptació a les noves demandes formatives, donada la rapidesa amb què es produeixen. A més, les universitats es troben en ple procés d'adaptació dels seus estudis als acords de Bolonya, el que es coneix com a Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). Es fa, doncs, més necessari que mai un estudi global que formalitzi l'estat de la qüestió i que proposi fórmules i mètodes pedagògics que orientin la tasca de l'ensenyament audiovisual.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Formació universitària ; Comunicació audiovisual ; Catalunya
Published in: Comunicació (Barcelona), Núm. 21 (Desembre 2006) , p. 93-111, ISSN 2014-0444

Adreça alternativa: https://publicacions.iec.cat/repository/pdf/00000003/00000011.pdf


19 p, 156.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Social and Legal Sciences > GRISS (Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi / Grupo de Investigación en Imagen, Sonido y Síntesis)
Articles > Research articles
Articles > Published articles

 Record created 2014-04-28, last modified 2022-03-24



   Favorit i Compartir