El estatuto jurídico de los animales en el derecho francés
Jiménez López, Irene
Giménez-Candela, Marita, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Fecha: 2014
Descripción: 46 pag.
Resumen: Este trabajo tiene como objeto averiguar cuál es el régimen jurídico de los animales en Francia y, para ello, se ha examinado la cuestión teniendo en cuenta las principales ramas del Ordenamiento jurídico francés. Así, mientras que el Código penal reconoce tácitamente que los animales domésticos, domesticados o cautivos son seres sensibles y el Código rural otorga expresamente sensibilidad a los animales que tienen propietario, el Código civil los considera bienes, o cosas si se trata de animales salvajes, los cuales, estos últimos, no gozan de protección en ninguno de los Códigos, ni siquiera en el Código del medio ambiente.
Resumen: Aquest treball té com a objecte esbrinar quin és el règim jurídic dels animals a França i, amb aquest motiu, s'ha examinat la qüestió investigant les principals branques de l'Ordenament jurídic francès. Així, mentre que el Codi penal reconeix tàcitament que els animals domèstics, domesticats o captius són éssers sensibles i el Codi rural atorga expressament sensibilitat als animals que tenen propietari, el Codi civil els considera béns, o coses si es tracta d'animals salvatges, els quals, aquests últims, no gaudeixen de protecció en cap dels Codis, ni tan sols al Codi del medi ambient.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Dret [2500786]
Plan de estudios: Grau en Dret [949]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Drets dels animals ; França ; Animales ; Estatuto jurídico ; Régimen jurídico ; Bienes ; Cosas ; Seres sensibles ; Derecho francés ; Francia ; Animals ; Estatut jurídic ; Règim jurídic ; Béns ; Coses ; Éssers sensibles ; Dret francès



46 p, 586.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Derecho. TFG

 Registro creado el 2014-07-01, última modificación el 2022-06-14



   Favorit i Compartir