To cite this record: https://ddd.uab.cat/record/1212
Gènere, ús del temps i geografia : un estat de la qüestió
Prats Ferret, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Additional title: Género, uso del tiempo y geografía : un estado de la cuestión
Additional title: Genre, emploi du temps et géographie : un état de la question
Additional title: Gender, use of time and geography : a report of question
Date: 1998
Abstract: En primer lloc, aquest article fa un breu resum de quin ha estat el paper de la geografia en els estudis sobre el temps: des de la geografia del temps de Hägerstrand i els seus precedents, fins a la cronogeografia. La segona part està dedicada a fer un repàs d'aquells treballs que han combinat l'estudi del temps amb una perspectiva de gènere i molt especialment aquells que s'han ocupat del temps de les dones en el marc de l'estudi de la vida quotidiana a les ciutats.
Abstract: En primer lugar, este artículo hace un breve resumen de cual ha sido el papel de la geografía en los estudios sobre el tiempo: desde la geografía del tiempo de Hägerstrand y sus precedentes, hasta la cronogeografía. La segunda parte se dedica a hacer un repaso de aquellos trabajos que han combinado el estudio del tiempo con una perspectiva de género y muy especialmente de aquellos que se han ocupado del tiempo de las mujeres en el marco del estudio de la vida cotidiana en las ciudades.
Abstract: D'abord, cet article préstente un résumé de la fonction de la géographie dans les études concernant le temps: dès de la géographie de l'époque de Hägerstrand et ses prédecesseurs jusqu'à la chronogéographie. La deuxième partie est une présentation des travaux qui ont combiné l'étude du temps et une perspective de genre, et notamment, de ceux qui sont consacrés au temps des femmes dans le cadre de l'étude de la vie quotidienne dans les villes.
Abstract: This paper first presents a summary of the role of geography in time studies: from Hägerstrand's time-geography and its precedents to cronogeography. The second part provides an overview of those works which study time from a gender perspective, particularly those addressing the topic of women's time and everyday life in urban environments.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: temps ; gènere ; vida quotidiana ; tiempo ; género ; genre ; vie quotidienne ; vida cotidiana ; time ; gender ; everyday life
Published in: Documents d'analisi geografica, N. 32 (1998) , p. 175-188, ISSN 0212-1573

Adreça alternativa: http://www.raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/31654


14 p, 103.7 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Research articles

 Record created 2006-03-13, last modified 2017-10-28   Favorit i Compartir