Mecanismes de recuperació de la comprensió del llenguatge després d'una lesió massiva de l'hemisferi dominant
Rădoi, Andreea
Poca Pastor, María Antonia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Sahuquillo Barris, Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Hospital Universitari Vall d'Hebron. Servei de Neurocirurgia, Unitat d'Investigació de Neurotraumatologia i Neurocirugia (UNINN)

Additional title: Mecanismos de recuperación de la comprensión del lenguaje después de una lesión masiva del hemisferio dominante
Date: 2014
Abstract: Els pacients que sobreviuen a un infart hemisfèric maligne presenten greus seqüeles motores, a les quals cal afegir una afàsia global (impossibilitat d'emetre i comprendre llenguatge oral i escrit) si l'hemisferi afectat és el dominant. El tractament més eficaç per a aquests pacients és l'extracció temporal d'una part de la volta cranial per tal de permetre l'expansió del cervell inflamat. Tanmateix, aquest tractament és controvertit quan l'hemisferi infartat és el dominant, per les seqüeles esperables. L'estudi d'una pacient de 20 anys amb un infart massiu esquerre a la qual se li va aplicar aquest tractament mostra resultats inesperadament favorables.
Abstract: Los pacientes que sobreviven a un infarto hemisférico maligno presentan graves secuelas motoras, a las que hay que añadir una afasia global (imposibilidad de emitir y comprender lenguaje oral y escrito) si el hemisferio afectado es el dominante. El tratamiento más eficaz para estos pacientes es la extracción temporal de una parte de la bóveda craneal para permitir la expansión del cerebro inflamado. Sin embargo, este tratamiento es controvertido cuando el hemisferio infartado es el dominante por las secuelas esperables. El estudio de una paciente de 20 años con un infarto masivo izquierdo a la que se le aplicó este tratamiento muestra resultados inesperadamente favorables.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Setembre 2014, ISSN 2014-6388Català
2 p, 62.9 KB

Español
4 p, 154.1 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2014-10-13, last modified 2022-02-13   Favorit i Compartir