Educació en valors, esports i noves tecnologies
Prat Grau, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Valors en Joc)
Font Lladó, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Valors en Joc)
Soler Prat, Susanna (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Valors en Joc)
Calvo Lajusticia, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Valors en Joc)

Título variante: Educación en valores, deporte y nuevas tecnologías
Fecha: 2004
Resumen: És possible l'educació en valors en l'esport a través de les noves tecnologies? Per tal de respondre aquesta qüestió, en aquest article plantegem algunes reflexions sobre què entenem per "educació en valors" i de quina manera el joc, l'activitat física i l'esport hi poden contribuir. A partir d'aquestes consideracions prèvies, ens introduïm en l'anàlisi del paper que hi poden jugar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com a eina facilitadora, i aportem tres propostes que exemplifiquen les possibilitats educatives de les TIC en aquest àmbit.
Resumen: ¿Es posible la educación en valores en el deporte a través de las nuevas tecnologías? Para responder a esta pregunta hemos planteado en este artículo algunas reflexiones sobre qué entendemos por "educación en valores" y de qué manera el juego, la actividad física y el deporte pueden contribuir. A partir de estas consideraciones previas, nos introduciremos en el análisis del papel que pueden desempeñar las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC) como herramienta facilitadora, y aporta mostres propuestas que ejemplifican las posibilidades educativas de las TIC en este ámbito.
Resumen: Is it possible, through the new technologies, to educate in sports values? To answer to this question, in this article we present some reflections on what we understand by "education in values" and the ways in which play, physical activity and sport can contribute to this. Starting with these preliminary considerations, we analyse the role which Information and Communication Technologies (ICT) play here as a tool and put forward three proposals to exemplify the educational possibilities of ICT in this field.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català i castellà
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Materia: Educació ; Valors ; Noves tecnologies ; Esport ; Educación ; Valores ; Nuevas tecnologías ; Deporte ; Education ; Values ; New technologies ; Sport
Publicado en: Apunts. Educació física i esports, Núm. 78 (2004) , p. 83-90, ISSN 0214-8757

Adreça alternativa: https://www.revista-apunts.com/hemeroteca?article=240


8 p, 677.5 KB

Castellà
8 p, 683.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2014-10-23, última modificación el 2021-04-26   Favorit i Compartir