Análisis de la argumentación periodística de quince editoriales de La Vanguardia en torno al proceso soberanista catalán a la luz de la teoría de la argumentación de Perelman y Olbrechts-Tyteca
Cabanes Mira, Antoni
Chillón, Albert, 1960- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Fecha: 2014
Descripción: 148 pag.
Resumen: Aquest estudi té la vocació de ser un anàlisi propedèutic de la retòrica de l’argumentació periodística de quinze editorials del periòdic La Vanguardia sobre el procés sobiranista català d'acord amb la teoria de l'argumentació proposada pel filòsof de dret belga Chaïm Perelman i per la seva col·laboradora Lucie Olbrechts-Tyteca al 1958. El treball, de base estimativa, sintètica i qualitativa, aborda les tres vessants principals de tot procés argumentatiu: la Inventio, la Dispositio i la Elocutio. Així mateix, també posa sobre la taula aquells elements implícits que conformen l'argumentació i que incideixen involuntàriament en la consciència del públic.
Resumen: Este estudio tiene la vocación de ser un análisis propedéutico de la retórica de la argumentación periodística de quince editoriales del periódico La Vanguardia en torno al proceso soberanista catalán a la luz de de la teoría de la argumentación propuesta por el filósofo de Derecho belga Chaïm Perelman y por su colaboradora Lucie Olbrechs-Tyteca en 1958. El trabajo, de base estimativa, sintética y cualitativa, aborda las tres partes principales de todo proceso argumentativo: la Inventio, la Dispositio y la Elocutio. Asimismo, también trae a colación aquello elementos implícitos que conforman la argumentación y que inciden involuntariamente en la consciencia.
Resumen: The aim of this study is to be a propaedeutic analysis of the rhetoric of the journalistic argumentation in fifteen editorials from La Vanguardia newspaper referring to the Catalan sovereignty process, in accordance with the theory of argumentation proposed by the Belgian law philosopher Chaïm Perelman and his partner Lucie Olbrechts-Tyteca in 1958. The work, estimate, synthetic and qualitative base are an approach to the three main parts of the whole argumentation process: Inventio, Dispositio, and Elocutio. The study also explains the implicit elements of the argument and its unintended effect on public awareness.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà.
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Periodisme [971]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Argumentació ; Retòrica ; Periodisme ; Editorial ; Nacionalisme català ; La Vanguardia148 p, 2.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias de la Comunicación. TFG

 Registro creado el 2014-10-30, última modificación el 2018-11-10   Favorit i Compartir